Posts

Showing posts from January 12, 2019

Marfrukto

Image
Diversaj marfruktoj Marfruktoj estas diversaj manĝeblaj maraj moluskoj kaj krustuloj. Fiŝoj ne estas marfruktoj laŭ tiu difino. Tiu ĉi artikolo temas pri la nutraj kaj kuiraj aspektoj, ne la bestosciencaj. Enhavo 1 Lingva noto 2 Nutrado 3 Marfruktoj en kuirarto 3.1 Marfruktaj pladoj 3.1.1 Kalinekto 3.1.2 Kalmaro 3.1.3 Krabo 3.1.4 Loligo 3.1.5 Markurkumo 3.1.6 Omaro 3.1.7 Ostro 3.1.8 Polpo 3.1.9 Salikoko 4 Akiro Lingva noto | Apud la kutima kaj PIV-a esprimo "marfrukto" ekzistas ankaŭ la malpli kutima, ne-oficiala kaj ne-PIV-a novradiko "marisko" kun la sama signifo. La vorto marfrukto paŭsas kunmetaĵon uzatan en pluraj referenclingvoj de la Fundamento de Esperanto, ekzemple la franca ( fruits de mer ), la germana ( Meeresfrüchte ), kaj la rusa ( морские фрукты ). Ĝi estas uzata ankaŭ en la itala ( frutti di mare ) kaj la brazila portugala ( frutos do mar ). Tamen la signifo ne s

Magefan blog plugin remind “Unique constraint violation found”

Image
0 My magento 2 website uses the magefan blog plugin. Now in the backend upload blog post, open the blog post on the front end and there is a 404 error. Then I modified the corresponding content on the back end of the website, it prompts "Unique constraint violation found", which makes it impossible to save successfully. May I ask what is the reason? extensions 404 blog share asked 5 mins ago nextion nextion 41 7 add a comment  | 

Ovo

Image
Pri la aliaj signifoj de OVO rigardu en OVO. Ovoj de diversaj specioj ovo de avoceto Skema sekco de kokina ovo: 1. kalkŝelo, 2. ŝelhaŭto (ekstera), 3. ŝelhaŭto (interna), 4. kalazo, 5. ekstera ovoblanko (maldikflueca), 6. meza ovoblanko (dikflueca), 7. ovoflavohaŭto, 8. krea ovoflavo, 9. ĝermo, 10. flava ovoflavo, 11. blanka ovoflavo, 12. ena ovoblanko (maldikflueca), 13. kalazo, 14. aerejo, 15. kutiklo. Ovo , kiel ovoĉelo, estas organa korpo, produktata de inoj de diversaj klasoj de bestoj kaj enhavanta ĝermon de estonta samspeca besto. La ovo pluevoluas ekster la patrina korpo (ovonaskuloj, birdoj, fiŝoj, insektoj, reptilioj, amfibioj kaj monotremoj) aŭ en ĝi (vivonaskuloj:mamuloj) Ovoj povas do esti ege malsamaj je grandeco, formo kaj koloro. Ankaŭ la metodoj por prizorgi la eloviĝintajn idojn estas tre diversaj. La sekco de ovo estas preskaŭ ĉiam ovalo. La kokina ovo estas produkto de la kokino por krei idaron. Homoj uzas ĝin kiel nutraĵon. La ovomolaĵo en

Viando

Image
Viandoj el bovo, porko kaj koko. Hamburgero el ruĝa viando. Vendado de viando en londona merkato. Antaŭkuirita bovriboj. Rostita bovaĵo. Viando estas la karno de besto rigardata aŭ uzata kiel manĝaĵo. Ĝi estas biologie muskola maso aŭ histo, ofte kun graso. Viando por homa manĝado devenas ĉefe de breditaj bestoj, mortigitaj en buĉejo. Temas pri populara kaj komerca klasigo (ne scienca) kiu aplikiĝas nur al surteraj animaloj — normale vertebruloj: mamuloj, birdoj kaj reptilioj —, ĉar, spite la fakton ke oni povas apliki tiun difinon al la maraj animaloj, tiuj eniras en la kategorio de fiŝaĵo , ĉefe ĉe fiŝoj —la krustuloj, moluskoj kaj aliaj grupoj kutime ricevas la nomon de marfruktoj —. Trans ties ĝusta biologia klasigo, aliaj animaloj, kiaj la marmamuloj, estis foje konsiderataj viando kaj foje fiŝaĵo . Enhavo 1 Ĝeneralaĵoj 2 Historio 2.1 En Mezepoko 2.2 Epoko de malkovroj 2.3 En Hispanio 3 Viandoj 3.1 Bovaĵoj 3.2 Viando