Majonezo






Botelo da majonezo


Majonezo estas malvarma, flava aŭ blanka saŭco surbaze de oleo kaj ovoflavaĵoj.



Historio |


La historio pri la nomo de la saŭco ne estas konata. Ekzistas diversaj rakontoj, kelkaj eblecoj povas esti:



  • Majonezo estas inventita de la ĉefkuiristo de Armand Jean du Plessis de Richelieu, post la venko en Mahono (mahonnaise) ĉefurbo de Menorko.

  • Majonezo povas deveni de la mezepoka franca vorto 'Moyeu' kio signifis "ovoflavaĵo".

  • Majonezo estas kakografio de Bayonnnaise, saŭcospecialaĵo el la urbo Bayonne.



Ingrediencoj |



  • ovoflavaĵo

  • vinagro

  • olivoleo

  • mustardo

  • pipro

  • salo

  • eventuale citronsuko



Vidu ankaŭ |


Majoneza kruĉo







Popular posts from this blog

What other Star Trek series did the main TNG cast show up in?

Berlina muro

Berlina aerponto