Kando

Multi tool use
Multi tool use





Kluntje.jpg


La kando estas purigita, kristaligita kaj preskaŭ diafana sukero. Ĝi havas brunan, blankan, flavan tipon.

En epoko antaŭ ol kristaligita sukero industrie disponeblis, oni uzis kandon por sukerigi kafon, ktp. En la kamparanaj domoj pendis dika peco de kando el la plafono, kaj kiam iu bezonis sukeron rompigis etan pecon el ĝi kun marteleto, ĉar kando estas malmola oni konservis ĝin en la buŝo dum trinki la kafon, ke ĝi sukerumu ĝin dume, tiu kutimo en kelkaj regionoj (norda Francio, ktp) konserviĝis eĉ post la apero de kristaligita sukero.


Oni povas kandi ekz. fruktojn, fruktoŝelojn aŭ florojn, ankaŭ angelikon.







FBa ONS FH2CU
zZKVH1Ee,DmfWlgjY6GvR80WJTIbn72eCEc67m z5 4F1bxJK3,czEEMYmwyUR,qzCvmtZPF7q7kz,B0

Popular posts from this blog

What other Star Trek series did the main TNG cast show up in?

Berlina aerponto

Berlina muro