Rusa kuirarto
Rusa kuirarto estas aro de pladoj, kiujn oni kutime povas manĝi en Rusio. Kelkaj el tiuj pladoj oni povas manĝi ĉie en la mondo en rusaj restoracioj, kelkaj eble ne estas pure rusaj, sed estas ege ŝatataj kaj konataj en Rusio.
Enhavo
1 Salatoj
2 Supoj
3 Ĉefaj pladoj
4 Trinkaĵoj
5 Fiŝaj pladoj
6 Eksteraj ligiloj
Salatoj |
Olivje (salato) (kun peklitaj kaj freŝaj kukumetoj kaj majonezo)- Salato kun bastonetoj el kraba faruno (kun maizo, majonezo kaj rizo)
Mimoza (salato) (kun ovoj)- Fiŝa salato
- Salato kun ruĝa beto kaj ajlo.
Korea salato kun pecigita karoto, pipro kaj vinagro.
Supoj |
barĉo (kun ruĝa beto, terpomoj kaj brasiko)
ŝĉio (kun brasiko) aŭ (legoma supo kun rumekso)
pelmenoj (pelmeni, "rusaj tortellini", kuiritaj pastaj saketoj kun farĉo, kutime servataj en supo)
soljanka (rusa supo kun kelkaj tipoj de viando kaj peklitaj kukumoj)
rassolnik (supo kun rizo kaj peklitaj kukumoj, sen viando!)
zatiruĥa (supo kun kletzki)
okroŝka (malvarma supo kun kvaso)
Uĥao (fiŝa supo)
Ĉefaj pladoj |
- Kuiritaj senŝeligitaj terpomoj aŭ terpomoj kun ŝelo (="en milita kitelo")
- Terpoma pureo
Kotletoj laŭ Kieva kuirarto- Kokido laŭ "Tabako-kuirarto"
rusaj patkukoj ("blinoj")- Pelmenoj
Trinkaĵoj |
- Vodko
- Biero
- Kvaso
- Medo
- morso
Fiŝaj pladoj |
Inter plej ŝatataj pladoj de la loĝantoj de la Norda Rusio kaj Siberio estas fiŝrabotaĵo.
Eksteraj ligiloj |
- Kelkaj rusaj receptoj
Stanislavo Belov (2017-06-10)"Nazdarovie!" - pelmenoj, barĉo kaj vodko sur Malecón (esperante). Blogger. Arkivita el la originalo je 2017-06-10. Alirita 2017-06-10. (vizito al la rusa restoracio Nazdarovie en Havano, Kubo)