Peklado
Peklado estas la procezo de manĝaĵo-konservado kiam manĝaĵo estas enmetata en solvo de salakvo kaj/aŭ acido (ofte vinagro). Ĉi tiu procezo povas konservi manĝaĵon dum multaj monatoj, kaj la rezultanta manĝaĵo estas nomata peklaĵo. Kun certaj solvoj, la peklaĵo eble fermentas de lakta acido.
Peklaĵo |
Peklaĵo estas manĝaĵo kiu estas farita per procezo de peklado. Oni povas fari peklaĵojn el fruktoj, legomoj, ovoj aŭ viando. Tamen, la plej populara frukto por pekli estas la kukumo, ĉar ili sorbas la solvaĵon bone kaj esti tranĉeblaj multfoje. Reliŝo farata el peklataj kukumoj estas populara kondimento por hotdogoj.
Listo de peklaĵoj |
Kimĉio - koreaj peklaĵoj
Kjopoolu - bulgara kaj turka reliŝo- Ladbovaĵo
- Miksitaj pikloj
- peklita haringo
Peklita umeo - japana acida pruno- Pikloj
- Reliŝo
Saŭrkraŭto - germana acida brasiko
Vidu ankaŭ |
- Konfitado
- Sterilvakuigo
- Peklaĵo