Kartvela kuirarto






Aĝara ĥaĉapuri, farĉita de fromaĝo kaj kovrita per kruda ovo.


La Kartvela kuirarto estas la aro da pladoj kaj trinkaĵoj origine (aŭ kun aparta stilo) de la kartveloj loĝintaj en Kartvelio aŭ preparita de la kartvela diasporo tra la mondo. La kartvela kuirarto estas unika en la lando, sed ĝi ricevis multajn influojn el la kuirartaj tradicioj de landoj de Mezoriento kaj Eŭropo. La kuirarto ofertas variecon da pladoj, kun multaj herboj kaj spicoj. Ĉiu historia provinco en Kartvelio havas sian distingigan kuirartan tradicion, kiel la megrela, kaĥeta, imereta, tbilisa, ktp.




Enhavo






  • 1 Ĉefaj pladoj


    • 1.1 Supoj


    • 1.2 Desertoj


    • 1.3 Trinkaĵoj


    • 1.4 Aliaj







Ĉefaj pladoj |



  • Lobio


  • Ĥaĉapuri
    • Ossuri ĥaĉapuri


  • Ĥinkali

  • Nigvziani badrijani


  • Kartvela fromaĝo
    • Suluguni


  • Mcvadi

  • Sacivi



Supoj |


  • Ĥaŝi


Desertoj |


  • Ĉurĉĥela


Trinkaĵoj |



  • Ĉaĉa

  • Kartvela vino

  • Maconi



Aliaj |



  • Aĝika

  • Ĥmeli suneli






  • Kartvela kuirarto en la Vikimedia Komunejo (Multrimedaj datumoj)


  • Kategorio Kartvela kuirarto en la Vikimedia Komunejo (Multrimedaj datumoj)








Popular posts from this blog

What other Star Trek series did the main TNG cast show up in?

Berlina muro

Berlina aerponto