Kartvela kuirarto
La Kartvela kuirarto estas la aro da pladoj kaj trinkaĵoj origine (aŭ kun aparta stilo) de la kartveloj loĝintaj en Kartvelio aŭ preparita de la kartvela diasporo tra la mondo. La kartvela kuirarto estas unika en la lando, sed ĝi ricevis multajn influojn el la kuirartaj tradicioj de landoj de Mezoriento kaj Eŭropo. La kuirarto ofertas variecon da pladoj, kun multaj herboj kaj spicoj. Ĉiu historia provinco en Kartvelio havas sian distingigan kuirartan tradicion, kiel la megrela, kaĥeta, imereta, tbilisa, ktp.
Enhavo
1 Ĉefaj pladoj
1.1 Supoj
1.2 Desertoj
1.3 Trinkaĵoj
1.4 Aliaj
Ĉefaj pladoj |
- Lobio
Ĥaĉapuri
- Ossuri ĥaĉapuri
- Ĥinkali
- Nigvziani badrijani
Kartvela fromaĝo
- Suluguni
- Mcvadi
- Sacivi
Supoj |
- Ĥaŝi
Desertoj |
- Ĉurĉĥela
Trinkaĵoj |
- Ĉaĉa
- Kartvela vino
- Maconi
Aliaj |
- Aĝika
- Ĥmeli suneli