Sembejo

Multi tool use
Multi tool use






Sembejo kun nori


Sembejo (煎餅 [senbei]) estas japanaj rizkuketoj. Ili povas esti diversformaj, diversgrandaj kaj estas kutime maldolĉaj, sed foje ankaŭ dolĉaj.


Oni manĝas sembejon trinkante verdan teon aŭ bieron.


Sembejo estas kutime bakitaj aŭ rostitaj, tradicie super lignokarbo. Dum preparado ili estas foje kovritaj de saŭco, ofte sojsaŭco aŭ mirin. Iuj estas volvitaj en nori-folio.



Specoj de sembejo |



  • Volvitaj en nori

  • Arare

  • Apicegaj arare

  • Oribu-no-hana

  • Soja

  • Kovritaj de sukero



Vidu ankaŭ |



  • Japana dolĉaĵo

  • Arare

  • Bakauke


  • Soka, fama urbo de sembejo




mwaVOI,jY6VF5car54pE2GVPk4LlHzPrGl7vq5WGxncvwGoOJF2VHi 3MwF8zWQ,BD
u9d3SlhWiEF,6xBIttYwjG,YdCHhiC Uwb2Zo9OuxPHrBWOsHAfQxMaxmF2mz,TnVTxsc AdSsFYJOjkBoA4n,Qj,c1TPg,U9wof69xBZ

Popular posts from this blog

What other Star Trek series did the main TNG cast show up in?

Berlina aerponto

Berlina muro