Kiŝo

Multi tool use
Multi tool use






Freŝa lorena kiŝo


Kiŝo (france: quiche) aŭ lorena kiŝo estas nedolĉa torto, plejofte farita el foliopasto kun ovoj, lardo kaj kremo. Oni plejofte surtabligas kiŝon, kiam ĝi estas ankoraŭ varma.


La nomo estas francdevena, sed origine deriviĝis de la germana vorto Kuchen (kuko).


Estas multaj receptoj kun diversaj legomoj (poreo, brokolo, ĉampinjonoj, ...), kun fiŝaĵo kaj viando, kaj kun fromaĝo, sed tiuj ne nomiĝu lorena kiŝo. Aliaj variantoj estas tiuj kun ekstra fromaĝo (vogeza kiŝo) kaj kun cepoj (alzaca kiŝo).




  • Kategorio Kiŝo en la Vikimedia Komunejo (Multrimedaj datumoj)










93Va7,coB64ql9KxTZp,MDLPTrBJBUzj il8VaSulAKIlLJt4zZnKOU,2kxz
eDBeIJkvvpk0z9YDHBkbAb0fQlm7PeHnZ,tyiN010 rNiVoAETHOmuqaXy3z Gcycz7SqmodwFUk49K,5dbRk2

Popular posts from this blog

What other Star Trek series did the main TNG cast show up in?

Berlina aerponto

Berlina muro