Parma fromaĝo









































Parma fromaĝo

Parmigiano reggiano

Deveno

Provinco de Parmo

Graso

45 %

Formo

Rado

Pezo
33-40 k g

Tipo
malmolega fromaĝo

Origino
bovolakto

Produkta certifikado
Protektita nomigo de origino

USDA NDB numero
01032







v  d  r


Information icon.svg



Parma fromaĝo (aŭ parmezano el la itala Parmigiano Reggiano kun la signifo: parma [fromaĝo] el reĝiaj [bovinoj] ) estas malmola fromaĝo el lakto de bovinoj el reĝia raso (itale Reggiana[1] = el Reggio nell'Emilia), ĉefe uzata kiel raspita fromaĝo.


Parmigiano reggiano estas ekde la 30-a de oktobro 1955 en Germanio kaj ekde la 12-a de junio 1996 en la tuta Eŭropa Unio protektita nomo de malmolega fromaĝo, kiu enhavas almenaŭ 32 % da graso.


La fromaĝo estas speciala ĉar ĝi estas longtempe konservebla. Parma fromaĝo ankaŭ estas vendata uzprete raspita, sed ofte tio ne estas vera aprobita Parma fromaĝo. La fromaĝo ekzemple estas uzata por grateni manĝaĵojn aŭ por ŝuti super pastoj. Sed la gusto pli bone estas laŭvalore rimarkita en tre maldikaj tranĉaĵoj sur salatoj, kun nur olivoleo kaj balzamvinagro el Modena.



Notoj kaj referencoj |





  1. it:Razza reggiana




Vidu ankaŭ |


  • Grana Padano


Eksteraj ligiloj |



  • Consorzio del Formaggio Parmigiano-Reggiano (itale kaj angle)



  • Kategorio Parma fromaĝo en la Vikimedia Komunejo (Multrimedaj datumoj)








Popular posts from this blog

What other Star Trek series did the main TNG cast show up in?

Berlina muro

Berlina aerponto