Gazpaĉo
Gazpaĉo (el la hispana gazpacho) estas malvarma supo, kies ĉefaj ingrediencoj estas: tomato (kiu donas ĝian ruĝan koloron), oliv-oleo, vinagro aŭ citrono, ajlo, salo, akvo, kaj povas enesti ankaŭ pano, cepo aŭ kukumo inter aliaj.
Ĝi estas tipa somera manĝaĵo (aŭ ofte trinkaĵo) en la sudaj (kaj do plej varmaj) regionoj de Hispanio, ĉefe Andaluzio.
Oni ofte nomas ĝin "andaluza gazpaĉo" por distingi de t.n. manĉa gazpaĉo (el la regiono Manĉo), tute alia ĉar neniel temas pri malvarma supo.
Eksteraj ligiloj |
- http://www.smart-spanish-recipes.com/gazpacho-recipes.html
- http://www.cellartastings.com/en/food-spanish-recipes.html
- http://www.bienmanger.com/1S_Recherche.html?mc=Gaspacho
Vidu ankaŭ |
- Aĥoblanko